Rijbewijs B

Het moment is aangebroken: jij wilt beginnen met rijlessen. Je gaat je verdiepen in alles rondom het rijbewijs B, van het theorie-examen tot en met het praktijkexamen. Bij Oude Wesselink ben je aan het juiste adres om je B-rijbewijs te halen en zelfverzekerd de weg op te gaan.

rijles oude wesselink

Theorie-examen

Het theorie-examen is een belangrijk onderdeel om je rijbewijs te behalen. Zonder te slagen voor het theorie-examen kun je namelijk geen rijbewijs behalen. Het behalen van het theorie-examen van de auto is gebaseerd op een stuk basisstof. Naast de gebruikelijke ja/nee vragen, krijg je ook ABC vragen en numerieke vragen. Het CBR-examen bestaat uit: gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht.

In principe is het behalen van het theorie-examen bij rijschool Oude Wesselink gebaseerd op zelfstudie. Bij Rijschool Oude Wesselink heeft de leerling de mogelijkheid om een high-speed theorie af te nemen. Je ontvangt een code van ons die je kunt gebruiken voor een online-leeromgeving. De code kun je invullen via deze link.

2toDrive

Je ziet het steeds meer: jongeren die vanaf hun 16e jaar hun theorie-examen doen en vanaf 16,5 jaar starten met praktijklessen. Op hun 17e kunnen ze het praktijkexamen voor het rijbewijs B afleggen. Deze jongeren maken gebruik van de 2toDrive regeling. Dit betekent dat ze vervroegt hun rijbewijs kunnen halen en onder begeleiding van een instructeur de weg op kunnen. Deze regeling is vanaf 1 november 2011 van start gegaan. Vanaf je 18e mag je pas zelfstandig de weg op. Wil jij meedoen met 2toDrive? Benader ons.

Machtiging Oude Wesselink met DigiD

Voordat Oude Wesselink het praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Het voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als wij het praktijkexamen voor je hebben gereserveerd of als deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor onze rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander. Ons rijschoolnummer is 1556W1. Voor het aanvragen van DigiD gebruikersnaam ga naar www.digid.nl.

65% – 70%
slagingspercentage
Sinds 1954
actief als rijschool
Geen onnodige
extra lessen

Onze tarieven

Rijles B

Rijles:
€ 56,- (60 minuten)
Tussentijdse toets:
€ 205,-
Examen:
€ 250,-
Examen (her):
€ 250,-
Examen B-NOR:
€ 260,-
Examen Faalangst:
€ 315,-

Rijles BE

Rijles:
€ 60,- (60 minuten)
Examen:
€ 265,-
Examen (her):
€ 265,-